Diensten

Dagopvang:

Kinderopvang Vlijtingen biedt kinderopvang voor kinderen van 0-3 jaar.

We hebben een hoofdgroep waar we de dag starten en eindigen. Voor de peuters vanaf 2 jaar hebben we een aparte ruimte. Hier gaan ze knutselen en worden ze voorbereid om naar school te gaan. Er is plek voor 6 peuters.

Kinderopvang Vlijtingen mag 25 kinderen opvangen. Maar wij streven naar een bezetting van maximaal 21 kinderen per dag, om kwaliteit te kunnen waarborgen. Er zijn dan 3 professionals aanwezig.

Er zijn voldoende bedjes om alle kindjes te laten slapen. De omgeving is volledig kindvriendelijk aangepast en er wordt veel waarde gehecht aan hygiëne.

Door goed opgeleid personeel wordt er veel aandacht besteed aan de kinderen en hun ontwikkeling.

De standaard openingtijden zijn van 7:30-18:00uur. 

Momenteel zijn we nog het gehele jaar open! Echter vanaf september 2025 zullen we op vrijdag beperkt open zijn.

De minimale afname is 2 dagen. Zo krijgen wij een betere band met de kinderen en zullen ze sneller wennen.

 

De volgende opvangmogelijkheden zijn er:

*Hele dag (tussen 7:30-18:00 uur) 

*Halve dag tussen 7:30-13:00 uur of tussen 13:00-18:00 uur

 

*Opvang op flexibele basis (voor mensen die met diensten werken) is mogelijk, indien plek. 

Het is ook mogelijk om opvang af te nemen zonder de vakanties (voor mensen in het onderwijs). Vraag even naar de voorwaarden.

Indien er geen plek is voor vaste dagen bieden we opvang op incidentele basis aan. Dus bent u flexibel in uw opvangaanvraag dan is dit zeker een optie.

 

Peuteropvang:

Wilt u uw kind met 2,5 jaar naar school laten gaan? Maar redt uw kind dat niet de hele dag, dan is peuteropvang bij Kinderopvang Vlijtingen de oplossing. 

De kinderen die naar de basisschool in Vlijtingen gaan, kunnen door de juf van het instroomklasje afgezet worden om de middag naar de opvang te komen.

Ze krijgen bij ons dan (warm) eten en kunnen nog even gaan slapen. Ze kunnen dan in de vakantie de hele dag komen. Dit is voor kindjes tot 3 jaar.